Kuinka selätät kaamoksen?

Sade sumensi silmälasit. Kävelin kaupasta muovikassit molemmissa käsissä ja sateenvarjoa ei pystynyt ottamaan esiin. Manailin mielessäni maitopurkkien ja kissanhiekkapussin painoa ja kädet venyivät varmaan kaksi senttiä….

Pimeä vuodenaika puhuttaa ja masentaa. Miten sinä suhtaudut kaamosaikaan? Kyselin asiaa lähipiiristäni ja sain seuraavanlaisia vastauksia. Yksi tuttava nauttii pimeästä, hän vaeltaa tuuliseen merenrantaan, nuuhkii suolantuoksua ja ihailee tähtitaivasta. Toinen harrastaa kaupunkiturismia (kts. www.designmuseo.fi), käy näyttelyissä ja selaa lintukirjoja kirjakaupoissa. Kolmas käy uimahallissa ja liikkuu muutenkin tavallista enemmän.

Moni tätä blogia lukeva epäilemättä tekee kaamosaikana käsitöitä. Itselläni on meneillään hahtuvalangasta jättilapasten neulominen, aion ne sitten vanuttaa tiiviiksi ja viimeistellä kansanomaisella värikkäällä kirjonnalla.

Aamukahvipöydässä sai synkkyyden haihtumaan myös yksi Niksipirkan vinkki: ”Älä turhaan sytytä valoja huoneisiin, kun haet tavaroita. Otsalampulla näet paremmin ja säästät energiaa.”

(Pirkka-lehti 11/2012

Tupu Mentu, 2.11.2012

Kerro artikkelista kaverille:

Ei kommentteja

Kirjoita artikkelin ensimmäinen kommentti!

Jätä kommenttisi: