Kierrätystehdas-tapahtuma on taas takana

Kierrätystehdas -tapahtuma äitienpäiväviikonloppuna 7.-8.5.2011 keräsi arviolta n. 9000 kävijää Kaapelitehtaalle.

Työväenopisto osallistui tapahtumaan veden teemalla. Kävijät saivat nauttia Itämeri-aiheisista minitekstiileistä, joita käsityöopiskelijat ja opettajat olivat valmistaneet lukukauden 2010–2011 aikana eri käsityökursseilla. Lisäksi ohjelmassa oli käsityöpajoja helmien tekemisestä ja isoäidinneliöiden virkkauksesta. Kuvataideopetus esitteli kuinka esim. parittomia ja rikkinäisistä astioita voi kierrättää mosaiikkitöissä. Teatteri-ilmaisu tarjosi varjoteatterinukkien valmistusta ja kierrätyshenkisen teatteriesityksen ”Merenneito eli Pieni merisiivooja”, johon myös yleisö sai ottaa osaa. Kotitalous esitteli uutta keittiökompostoria ja itselleen sai taitella sanomalehdistä biojätepussin. Vesi kiertää -teemalla sai vinkkejä itse tehtyjen makuvesien tekoon ja tietoutta Itämeren tilasta. Kotitalouden yrttitunnistuskilpailuun osallistui 207 kävijää, joista reilu puolet oli alle 40-vuotiaita.

Neljättä kertaa järjestetty Kierrätystehdas sai runsaasti positiivista palautetta erityisesti hyvästä yhteistyöhengestä ja fiiliksestä. Sen Kauppatorilla esittäytyi noin 60 kierrätysalan yritystä. Lavalla nähtiin ohjelmaa lähes tauotta muotinäytöksistä taiteellisiin esityksiin ja teatteriesityksistä työnäytöksiin.

Suositulle Ilmaistorille sai tuoda itselle tarpeettomia vaatteita sekä tavaroita ja viedä maksutta mukanaan mitä halusi. Yli jääneet tavarat on toimitettu Kierrätyskeskukseen. Energia-aiheisessa seminaarissa sai tietoa mm. kodin energiansäästökeinoista.

Tapahtuman järjesti Kierrätystehdas ry, jonka puheenjohtaja Mirjami Malleus-Lemettinen totesi, että tapahtumassa on neljän vuoden aikana tapahtunut hurjaa kehitystä. Tuotantopäällikkö Lauri Helle oli erityisen iloinen siitä, että kierrätysasiat tuntuvat nykyään kiinnostavan koko kansaa, eikä kyse ole enää mistään marginaali-ilmiöstä.

Kierrätystehdas-tapahtumasta saa lisätietoja osoitteessa www.kierratystehdas.fi

Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 5.-6.5.2012, jolloin se pitää 5-vuotissynttäreitä. Työväenopisto ja tapahtuman järjestäjät kiittävät kaikkia tapahtumaan osallistuneita.

Outi Honkimaa

Inga Pihlhjerta, 16.5.2011

Kerro artikkelista kaverille:

Ei kommentteja

Kirjoita artikkelin ensimmäinen kommentti!

Jätä kommenttisi:

Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Karjalan käkiä ja elämänpuita etupistokirjonnalla
Sandaalikelit alkamassa
Kudontaluokissa kevät vaihtuu kesäksi
Farkkupaja ma 8.5. klo 18-20
Vuoden tekstiilitaiteilija
Hetkiä metsän kauneudesta
Syfestivalen Tukholmassa
Naisten päivä -näyttely Opistotalolla
Anita Grönlund – kansallispukukankaiden kutoja
Vielä ehtii – Näkyväksi neulottu Keravalla