Kierrätystehdas Kaapelilla 26.-27.4.2014

Helsingin kaupungin työväenopisto on jälleen mukana tulevana viikonloppuna Kierrätystehdas –tapahtumassa Kaapelitehtaalla.

Työväenopiston osastolla voit kokeilla räsyjen uusiokäyttöä, versojen kasvatusta, musisointia ja kuvakollaasin valmistusta. Mukana ovat käsityö, kuvataide, kotitalous, kielet ja musiikki.

Käsityönopetuksen kierrätystekstiilipajassa voit nähdä, kuinka käytetyt ja ylijääneet tekstiilit ovat saaneet uuden muodon työväenopiston käsityökursseilla valmistetuissa tuotteissa. Pajassa voit punoa kotiin viemisiksi pannualusen, virkata kulhon tai voit vain kokeilla räsyn leikkaamista. Pajaan on varattu tekemistä myös lapsille. Voit tuoda pajaan mukanasi vanhoja puhtaita lakanoita ja t-paitoja. Pajoissa on myös valmiina kierrätysmateriaaleja. Käsityön pajat toimivat nonstop-periaatteella koko Kierrätystehtaan aukioloajan.

Kuvataiteen opetuksen Kuvakollaasityöpajaan osallistumiseen ei vaadita aikaisempaa kokemusta kuvallisesta työskentelystä. Tarvikkeita saa paikan päältä. Paja sopii lapsille ja aikuisille.

Kotitalousopetus esittelee kodin materiaalien hyödyntämistä uudelleen. Opit hyödyntämään keittiön materiaaleja vaihtoehtoisesti sekä kierrättäen: purkit, pakkaukset, raaka-aineet vaihtavat tehtäviä uusiin. Mukana on miniesittelyjä, tietoa, katsottavaa, osallistuttavaa ja opittavaa kaikille.

Musiikinopetus kierrättää musiikkiin liittyviä materiaaleja. Sunnuntaina klo 12 esiintyy Laulut Svengaamaan -yhtye, joka myös laulattaa yleisöä. Saatavilla on myös opastusta pianonsoittoon.

Kieltenopetus kierrättää kieliin liittyvää materiaalia ja opastaa kieltenopiskelussa.

Tutustun linkistä tarkemmin tapahtumaan ohjelmaan www.kierratystehdas.fi Viime vuonna tapahtumassa vieraili yli 7500 ihmistä.

Tapahtumapaikka: KAAPELITEHDAS, Merikaapelihalli, Tallberginkatu 1, Helsinki
Aukioloajat: lauantaina  klo 10-17, sunnuntaina  klo 10-17 Vapaa pääsy!

Laita hyvä tavara kiertämään!

 

 

Outi Honkimaa, 16.4.2013

Kerro artikkelista kaverille:

Ei kommentteja

Kirjoita artikkelin ensimmäinen kommentti!

Jätä kommenttisi:

Tapahtumapaikka: KAAPELITEHDAS, Merikaapelihalli, Tallberginkatu 1, Helsinki
Aukioloajat: lauantaina  26.4.2014 klo 10-17, sunnuntaina 27.4.2014 klo 10-17
Tervetuloa! Vapaa pääsy!

Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Karjalan käkiä ja elämänpuita etupistokirjonnalla
Sandaalikelit alkamassa
Kudontaluokissa kevät vaihtuu kesäksi
Hetkiä metsän kauneudesta
Naisten päivä -näyttely Opistotalolla
Anita Grönlund – kansallispukukankaiden kutoja
Vielä ehtii – Näkyväksi neulottu Keravalla
Suomi 100 vuotta: Kuinka vaatteita on uudistettu, korjattu ja muutettu?
Veneen kuomun kunnostus
Kävitkö Keravalla?