Käsintehtyä paperia

Paperin tekeminen on aika helppoa. Tarvitaan vain paperiroskaa massan tekoa varten, ehkä jotakin koristeita, sauva- tai tehosekoitin, vesiastia ja paperiviira.

Paperiviira1 Kuva S.Immonen

Myös sanomalehtipaperi sopii paperin valmistamiseen. Paperintekoviiran voi tehdä itsekin esim. taulun kehyksistä ja hyttysverkosta. Jos ei ihan harmaata paperia halua tehdä, niin värjäämiseen voi käyttää esim. silkkipaperia, värillisiä kopiopapereita tai vesiväriä.

Onnittelukortit Kuva S.Immonen

Täysin puhtaan valkoista paperia saa valkoisesta kopiopaperista tai Flush&Go –vessapaperinhylsyistä.  Eloa paperiin saa esimerkiksi värillisellä paperisilpulla, langan – tai narun pätkillä ja kasveilla. Hauskoja yksityiskohtia saa, kun kasveja tai servieteistä leikattuja kuvioita asettaa sopivasti valmistettavaan paperiin tai korttikartonkiin. Onnittelukortti on hetkessä valmis.

Paperipino Kuva S.Immonen

 

Hieman erikoisempia papereita saa oljista, nurmesta ja käävistä. Ohran oljista tulee kullan kimaltelevaa paperia. Nurmipaperi puolestaan säilyttää ihanan tuoksunsa pitkään. Piparkakkumuotilla voi tehdä esimerkiksi kuusikoristeita joulukortteihin. Kääpäpapereista tulee ihanan rustiikkisia ja erivärisiä riippuen käävän laadusta. Käävät pilkotaan ensin, joten kovin kovaa kääpää ei kannata valita, ja jauhetaan sitten massaksi.  Massasta voi tehdä sellaisenaan paperia tai sitten lisätä peruspaperimassaan efektiksi.

Paperiviira2 Kuva S.Immonen

Työväenopiston kurssilla on käytettävissä opiston perusviiroja ja vähän erikoisempia Arnoldsin viiroja, joten niitä ei itsellä välttämättä tarvitse olla.

Paperin tekeminen on hauskaa ja mukaansatempaavaa puuhaa. Mahdollisuuksia on loputtomasti ja kuten sanotaan: vain mielikuvitus on rajana…

Kuvat ja teksti Silja Immonen

Jouni Lassila, 26.8.2015

Kerro artikkelista kaverille:

Ei kommentteja

Kirjoita artikkelin ensimmäinen kommentti!

Jätä kommenttisi:

Käsintehty paperi B H154612
20 t/29 €
Kaapelitehtaalla pe 13.11.2015 klo 17.30-19.,
pe 20.11.2015 klo 17.30-20.45,
la-su 10.00-16.00
Opettaja Soili Kokkonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Sandaalikelit alkamassa
Tervetuloa Maunula-taloon!
Huiviloimi
Hyväksi kotiompelijaksi -koulutuksen uudet ryhmät aloittavat syksyllä
Korsnäsinpaita-työpaja
Korsnäsinpaita-työpaja, osa 1
Applikoituja omakuvia
Oli kiva oppia uutta
Mosaiikkineulos
Itse tehdyt hehkuvat ja hillityt kynttilät